За Нас

Фирмата ИНДУСТРИЈА ЗА ВЕШТАЧКА КОЖА И ТЕКСТИЛ АРМАНЕКС ДООЕЛ пред 15 години во мала фабрика почнала со производство на неткаенини. Последниве 10 години откога се споивме со партнер од странство фирмата зазема сериозни чекори за подобрување и зголемување на капацитетот,

Покрај тоа што Арманекс произведува секаков вид неткаен материјал во својата внатрешна површина од 5000 квадратни метри во индустриската зона во Скопје, дополнително произведува и видови вештачки кожи за чевли, чанти, самара, ремени, тапацир и постава.

Истотака плановите за во 2025 година се за изградба на поголем објект во плац од 13.000 мт2 која е претходно купена од фирмата Арманекс. Суровините и хемикалиите кои се употребуваат за готовиот производ се набавуваат од високо квалитетни фирми кои се бренд за потребниот производ. Нашата цел е секогаш да произведеме квалитетна роба а воедно купецот да биде секогаш задоволен од нашите производи.